Salam Sayang Semua ...
Lately sibuk dengan kerja hakiki yang banyak di office ni, tu yang tak sempat nak update blog. Ada meeting di pejabat Insolvensi lah, proposal lah dan banyak lagi. Tetapi minat untuk berniaga dan membuat aneka talam ni memang tak boleh ditinggalkan. Dah sebati dalam jiwa raga. kami. Aura arwah mak sentiasa menjadi sumber inspirasi ... Baru kini ku mengerti bukan mudah untuk buat kueh mueh ni semuanya memerlukan perancangan dan sokongan daripada orang2 tersayang. Barulah kueh mueh menjadi dengan santeknyer. Luv U Mak ....
Kesempatan ni kami nak update tempahan daripada customer kami untuk Congo Bar. Ada yang repeat order dan ada juga pelanggan baru. Kalau dah ada repeat order, maksudnyer memang sedaplah kan. Syukur dipermudahkan sambil mendapat bantuan orang rumah dan anak2 walaupun anak2 ni memang buat kami menjerit dan terpekik kat dapur. Tetapi mereka lah penghibur dalam suka dan senang.
Sabtu lepas dapat jugak siapkan tempahan 5 set Congo Bar dan cuma 1 sahaja ada special topping sebab pelanggan nak letak topping cokelat. Memang terbaik. Sedap dap dap tau. Korang memang kena cuba... Tapi untuk version ni harga kami charge lebih sikitlah .... but still masih murah di dalam pasaran hokey. Mana nak dapat kan .. hanya di Imani Licious jerk ....
Terima kasih kepada Kak Zabidah dan Norsinah order Congo Bar kami yang simple tapi sedap dan terbaik.
Rabu lepas dapat panggilan daripada sepupu, sebab dia dapat tau ada orang nak cari pembuat kueh untuk letak kueh secara harian Restoran Asam Pedas, Bandar Sultan Sulaiman di Pelabohan Klang. Kami ape lagi memang nak lah sebab ni lah peluang untuk kami buat marketing. Yang penting kena buat hari2. Baru lah kesedapan talam kami akan meniti dari bibir ke bibir penggemar talam kan.
So untuk hari pertama kami sediakan 3 jenis yang siap di packing sebanyak 4 ketul dalamnyer. Kami sediakan Bingka Pandan, Talam Sri muka dan Koci Pulut Hitam. Jadi, setiap hari akan berlainan kueh dan talam yang akan kami sediakan....
Sabtu lepas jugak dapat jugak tempahan last minit kueh Koci Pulut Hitam bersantan kami. Untuk delivery ke Meru. Alhamdulillah kami berjaya laksanakan selagi bahan mentah cukup memang kami pulun .. kekeke ....
Di samping tu jugak dah dapat tempahan untuk Majlis Berkhatan di Sungai Buloh pada November nanti ... Syukur alhamdulillah ... tempahan daripada sahabat lama ketika belajar di UUM. Harap kami dapat menyediakan talam yang pling best di muka bumi ini ... kekeke .....
Entry kali ni, kami selitkan jugak gambar aneka kueh mueh, nasi lemak, aneka sup yang kami jual di Pasar Minggu di Jalan Uganda Klang. Tapi aneka kueh mueh ni hanya availble pada har sabtu dan ahad sahaja. Family biznez. Kami hanya membantu memasak nasi lemak sahaja ... yang lain adik beradi dan pembantu tukang masak yang buat.
Oklah ... kami nak sambung buat Talam pulak .... Luv u All Sayangness sekalian ....
Lately sibuk dengan kerja hakiki yang banyak di office ni, tu yang tak sempat nak update blog. Ada meeting di pejabat Insolvensi lah, proposal lah dan banyak lagi. Tetapi minat untuk berniaga dan membuat aneka talam ni memang tak boleh ditinggalkan. Dah sebati dalam jiwa raga. kami. Aura arwah mak sentiasa menjadi sumber inspirasi ... Baru kini ku mengerti bukan mudah untuk buat kueh mueh ni semuanya memerlukan perancangan dan sokongan daripada orang2 tersayang. Barulah kueh mueh menjadi dengan santeknyer. Luv U Mak ....
Kesempatan ni kami nak update tempahan daripada customer kami untuk Congo Bar. Ada yang repeat order dan ada juga pelanggan baru. Kalau dah ada repeat order, maksudnyer memang sedaplah kan. Syukur dipermudahkan sambil mendapat bantuan orang rumah dan anak2 walaupun anak2 ni memang buat kami menjerit dan terpekik kat dapur. Tetapi mereka lah penghibur dalam suka dan senang.
Sabtu lepas dapat jugak siapkan tempahan 5 set Congo Bar dan cuma 1 sahaja ada special topping sebab pelanggan nak letak topping cokelat. Memang terbaik. Sedap dap dap tau. Korang memang kena cuba... Tapi untuk version ni harga kami charge lebih sikitlah .... but still masih murah di dalam pasaran hokey. Mana nak dapat kan .. hanya di Imani Licious jerk ....
Terima kasih kepada Kak Zabidah dan Norsinah order Congo Bar kami yang simple tapi sedap dan terbaik.
Rabu lepas dapat panggilan daripada sepupu, sebab dia dapat tau ada orang nak cari pembuat kueh untuk letak kueh secara harian Restoran Asam Pedas, Bandar Sultan Sulaiman di Pelabohan Klang. Kami ape lagi memang nak lah sebab ni lah peluang untuk kami buat marketing. Yang penting kena buat hari2. Baru lah kesedapan talam kami akan meniti dari bibir ke bibir penggemar talam kan.
So untuk hari pertama kami sediakan 3 jenis yang siap di packing sebanyak 4 ketul dalamnyer. Kami sediakan Bingka Pandan, Talam Sri muka dan Koci Pulut Hitam. Jadi, setiap hari akan berlainan kueh dan talam yang akan kami sediakan....
Sabtu lepas jugak dapat jugak tempahan last minit kueh Koci Pulut Hitam bersantan kami. Untuk delivery ke Meru. Alhamdulillah kami berjaya laksanakan selagi bahan mentah cukup memang kami pulun .. kekeke ....
Di samping tu jugak dah dapat tempahan untuk Majlis Berkhatan di Sungai Buloh pada November nanti ... Syukur alhamdulillah ... tempahan daripada sahabat lama ketika belajar di UUM. Harap kami dapat menyediakan talam yang pling best di muka bumi ini ... kekeke .....
Entry kali ni, kami selitkan jugak gambar aneka kueh mueh, nasi lemak, aneka sup yang kami jual di Pasar Minggu di Jalan Uganda Klang. Tapi aneka kueh mueh ni hanya availble pada har sabtu dan ahad sahaja. Family biznez. Kami hanya membantu memasak nasi lemak sahaja ... yang lain adik beradi dan pembantu tukang masak yang buat.
Oklah ... kami nak sambung buat Talam pulak .... Luv u All Sayangness sekalian ....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
KoMeN JaNgAn TaK KoMeN .... KoMeN YaNg JuJuR ItU LeBiH BaIk ......